Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak
Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Ik liep al enkele weken rond met een enorm somber gevoel. Ik voelde me lusteloos en had bijna nergens zin in. Het vreemde was dat het mijzelf niet lukte om deze negatieve gevoelens om te buigen. Ook vond ik het lastig om een precieze oorzaak aan te wijzen. Na enkele sessies bij Tjimke begreep ik precies wat er aan de hand was en dankzij de aangedragen tips lukte het me/ons om deze vervelende periode af te sluiten. Vooraf was de stap om een afspraak bij een psycholoog te maken best groot voor mij, maar achteraf bezien ben ik erg blij dat ik die stap toch gemaakt heb."

Erik, 26 jaar

Rouw en verlies

Dat ik jou moet missen is onverdraaglijk

Het verliezen van een dierbare is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die er is. Iemand met wie je lief en leed deelde is niet meer. Alles is anders, de grond is onder je voeten weg geslagen en hoe moet je nu verder? Rouwen is een pijnlijk en intensief. Het voelt vaak alsof het nooit meer goed met je zal komen en dat het gemis niet te verdragen valt. Een heel scala aan emoties kan de revue passeren: wanhoop, paniek, boosheid. Het kan zelfs zo zijn niet je niets voelt en murw geslagen bent. Het voelt soms alsof je gek wordt van verdriet: dit is rouwen.

Hoe om te gaan met je verlies

Ieder mens heeft zijn eigen manier om met rouw om te gaan. Veel verdriet, of juist geen verdriet; een lange of korte rouwperiode. Er is niet een geldende juiste manier van rouwen Een rouwperiode van een paar maanden tot een paar jaar is normaal. Soms gaat het gemis nooit meer over, maar wordt het leven toch als zinvol ervaren. Toch zijn er een aantal taken die je moet volbrengen wil je het verdriet kunnen verwerken. In een behandeling bij mij zal ik je zo goed mogelijk bij staan in dit proces.

Je zult moeten gaan aanvaarden dat je de ander verloren bent: je zult langzaam moeten gaan beseffen dat de ander nooit meer terugkomt en dat hereniging in dit leven niet meer mogelijk is. Je zult de aanwezige pijn en het verdriet moeten doorstaan. In deze fase leer je omgaan met de warboel van emoties.. 'Het is onmogelijk om iemand te verliezen van wie je veel hebt gehouden en geen pijn te voelen. Je zult je nieuwe leven moeten gaan aanpassen, een leven waarin de overledene niet meer aanwezig is. Het leven zonder die ander gaat verder en moet weer vorm krijgen.Uiteindelijk ga verder leven erder leven met de herinneringen van de overledene in je hart en het oppakken van de draad van het leven.

Mijn taak als jouw begeleider in de rouw?

Ik zal jou helpen om de vaak diepe emoties van angst en somberheid te leren hanteren, zodat het verdriet wat meer draaglijk kan worden. Het verlies van een dierbare gaat vaak ook gepaard met levensvragen. Samen zullen we het gevoel van een rouwende gaan herkennen en erkennen , hoe heftig dat ook is. Dit biedt troost en helpt je om je veerkracht terug te vinden.
Mocht een depressie of angststoornis zich ontwikkelen dan kun je hiervoor bij mij ook adequate hulp krijgen.

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland