Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak
Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Tjimke heeft voor onze relatie veel betekend als therapeut. ZIj komt in de sessies snel tot de kern van het probleem door de juiste vragen te stellen en snel te schakelen. Tjimke zal nooit partij kiezen en ieders belang in het oog houden. De sessies zijn leerzaam en soms confronterend (wat verhelderend werkt). Door de concrete handvatten die we hebben gekregen loopt onze relatie weer soepel, ook onze kinderen merken dat.

Samenwerken met Tjimke is erg prettig gezien haar professionaliteit en integriteit; daarbij is ze gewoon een heel leuk mens"

 

Simon (45) en Monique (46)

Veel gestelde vragen

Hoeveel kost een sessie en hoe zit het met de vergoedingen?

Een individueel consult of intake kost 90 euro per sessie. Voor een sessie relatietherapie is het tarief 95 euro. Een sessie duurt 45 minuten. De prijs is vanaf januari 2013 gewijzigd en is inclusief BTW.

Je doet er goed aan om even bij je verzekeraar te informeren over een vergoeding. De verschillen kunnen variëren tussen volledige vergoeding tot helemaal niets. Je krijgt van mij een factuur die je zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Lees meer

Hoeveel sessie zijn er meestal nodig om je beter te voelen?

Dit hangt natuurlijk af van jouw situatie of persoon. Als je alleen maar een zetje in de goede richting nodig hebt, dan heb je vaak genoeg - na het kennismakingsgesprek- aan 2 of 3 sessies. Maar gemiddeld heb ik 5 tot 10 sessies nodig om jouw hulpvraag te bereiken. 
Jij gaat aan het werk met de handvatten die ik kan bieden. We bepalen samen jouw doel en jij gaat deze met mijn begeleiding bereiken -ik geloof in jouw veerkracht en mogelijkheden. Mijn kracht ligt in het feit dat ik snel verbanden kan leggen en de vinger meteen op de zere plek kan leggen, waardoor we meteen met de kern van de zaak aan de slag kunnen. Jouw inzet en moed samen met mijn inzicht en interventies bepalen het succes van jouw behandeling. Vaak staan mensen versteld over wat zij allemaal kunnen bereiken na een paar gesprekken.

Lees meer

Hoe maak ik een afspraak?

Je kunt zelf direct een afspraak inplannen in mijn online agenda. Je kiest zelf een tijdstip en een dag die jou het beste uitkomt. De afspraak staat dan definitief ingeboekt.

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, dan kun je mij het beste mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dezelfde werkdag nog een reactie. Telefonisch ben ik minder goed bereikbaar, omdat ik overdag in sessies zit. Maar als je mijn voicemail inspreekt, of beter nog een sms of mail stuurt, dan zal ik dezelfde werkdag contact met je zoeken.

Lees meer

Gaan de klachten die ik, mijn relatie of mijn kind heeft, over?

Je mag er gerust vanuit gaan dat je klacht na behandeling voor een groot deel weg is. Dat is namelijk vaak zo in veel gevallen, dat is ook in wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Niet altijd natuurlijk, maar dan heb je wel een betere manier ontwikkeld om met je moeilijkheden om te gaan of meer inzicht gekregen. Door een psychologische behandeling voelen de meeste mensen zich een stuk beter dan voorheen. Ze zijn duidelijk minder angstig, somber of gespannen, hebben weer energie en kunnen weer genieten en durven vaak meer te doen en weer te leven. Zij hebben een meer positief zelfbeeld en meer begrip voor zichzelf en anderen.

Lees meer

Wanneer vraag je nou om hulp, wanneer moet ik naar een psycholoog?

Als je het gevoel hebt dat je er zelf niet meer uitkomt en de klachten je dagelijks leven verstoren. Vraag of je huisarts er één kan aanbevelen, of zoek er zelf één die je aanspreek. Veel mensen wachten te lang en willen er eerst zelf uitkomen of denken: "het is nog niet erg genoeg, ik moet me niet aanstellen, ik kom er zelf wel uit". Dit bezorgt vaak onnodig lijden. Een psycholoog helpt je op de momenten in je leven dat je er zelf, om welke reden dan ook, niet meer uitkomt. Je worstelt met nare gevoelens, pijnlijke herinneringen of moeilijke omstandigheden. Op zo'n moment biedt een psycholoog uitkomst. Ik, als psycholoog heb ik ervaring en opleiding in het behandelen van allerlei klachten. Ik ben empathisch en begaan met mijn patiënten. Door deze houding en door mijn gebruik van behandelingen en methodieken die bewezen effectief zijn voor verschillende stoornissen bij jong en oud, worden de klachten vaak drastisch gereduceerd en wordt onze doelstelling bereikt.

Lees meer

Wat kun je verwachten van mij als psycholoog?

Meerdere dingen. Ik ga kijken wat er aan scheelt en hoe ik dat in samenwerking met jou zo goed en zo snel mogelijk kan oplossen. In mijn praktijk bied ik 'kortdurende psychologische hulp'. Zo kort als mogelijk, maar zolang als het duurt! Ik wil je vooral laten zien dat er aan die klachten iets gedaan kan worden en vaak sneller dan je denkt. Ik maak dit inzichtelijk in een behandelplan. Ik werk met mijn cliënten altijd samen aan een optimistisch doel. Ik heb verstand van zaken en ik ben altijd zeer betrokken bij mijn cliënten en ik betrek jou ook actief bij het proces. Jij gaat jezelf beter maken, in samenwerking met mij en mijn expertise. Mijn overtuiging is dat een mens boven zichzelf kan uitstijgen , ook al zijn de omstandigheden soms pijnlijk. Je kunt meer dan je denkt. Het doel is om je weer beter te voelen. En daar help ik je graag bij.

Lees meer

Werk je met de beste, wetenschappelijk verantwoorde behandelmethode?

Ik zal altijd rekening houden met jouw persoonlijke, unieke omstandigheden zodat we samen tot een mooi en bevredigend resultaat kunnen komen in jouw behandeling. Veel mensen vinden het lastig of spannend om hun verhaal te vertellen aan iemand die je nog niet kent, schroom niet, niets menselijks is mij vreemd en ik kan waarschijnlijk wat voor je betekenen. Ik ben voortdurend in ontwikkeling als psycholoog. Ik zorg ervoor dat ik alle cutting edge wetenschappelijke behandeltechnieken beheers door goede opleidingen te volgen en ik sta onder supervisie van experts op het gebied van cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Lees meer

Bij welke locatie kun je het beste terecht?

De locatie Bergschenhoek is goed bereikbaar voor mensen uit Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Pijnacker, Rotterdam en Zoetermeer. De locatie in het Westland in Hoek van Holland is goed bereikbaar voor mensen uit Maasdijk, Vlaardingen, 's -Gravenzande, Naaldwijk en Hoek van Holland. De locatie in Rijswijk is voor de mensen in de omgeving van Den Haag, Delft en Nootdorp. Je bent van harte welkom op de locatie die voor jou het meest praktisch is.

 

 

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland