Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak

Kinderen en Jongeren

Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Ik liep al enkele weken rond met een enorm somber gevoel. Ik voelde me lusteloos en had bijna nergens zin in. Het vreemde was dat het mijzelf niet lukte om deze negatieve gevoelens om te buigen. Ook vond ik het lastig om een precieze oorzaak aan te wijzen. Na enkele sessies bij Tjimke begreep ik precies wat er aan de hand was en dankzij de aangedragen tips lukte het me/ons om deze vervelende periode af te sluiten. Vooraf was de stap om een afspraak bij een psycholoog te maken best groot voor mij, maar achteraf bezien ben ik erg blij dat ik die stap toch gemaakt heb."

Erik, 26 jaar

Kinderen van 6 tot 12 jaar

Mocht je kind of je gezin meer complexe problematiek hebben dan verwijs ik jullie bij deze direct door naar de Opvoedpoli in julle regio. Zij bieden het neusje van de zalm op het gebied van zorg voor kinderen en gezinnen. Soms hebben mensen een team nodig en niet een enkele psycholoog. https://www.opvoedpoli.nl/wat-doen-we/

Hoi, wat fijn dat je mijn website hebt kunnen vinden. De meeste kinderen die mijn hulp zoeken voelen zich niet zo goed en willen dat daar verandering in komt en ik heb samen met je ouders al gekeken dat ik je waarschijnlijk kan helpen.

Misschien ben je verdrietig omdat je je oma bent verloren of je hebt iets moeilijks meegemaakt en wil je weer vrolijk worden. Misschien ben je vaak boos en heb je daarom vaak ruzie met je ouders of zusje, of misschien ben je bang en durf je daarom veel dingen niet te doen of misschien weet je niet zo goed wat er aan de hand is, maar toch merk je dat er iets vervelends is.

Sommige kinderen zijn heel druk, waardoor zij op school zich niet goed kunnen concentreren. Sommige kinderen hebben niet zoveel vriendjes of worden gepest. Sommige kinderen zijn verlegen en niet zo blij met zichzelf.

Een psycholoog zoals ik kan je vaak helpen bij dit soort problemen, maar ook met andere dingen die je rot of naar vindt. Je hoeft het er dus niet alleen mee rond te lopen en je zult je vaak een stuk beter voelen door te praten en opdrachten te doen met mij. We gaan samen dingen oplossen, zodat je je thuis en op school weer goed voelt.

Samen met je vader en moeder of met diegene die voor jou zorgt kom je naar de praktijk om te vertellen wat er aan de hand is. Wat er moeilijk is, maar ook wat jij goed kan en leuk vindt. Samen gaan we dan zoeken waarmee we jou en jouw ouders zouden kunnen helpen en wat voor jou een fijne manier is.

Met welke problemen komen kinderen vaak bij mij?

 • Als je het moeilijk vindt om vrienden te maken
 • Als je je alleen voelt
 • Als je vaak bang bent
 • Als je je ‘anders dan anderen’ voelt
 • Als je druk bent in je hoofd
 • Als je vaak dingen móet doen van jezelf
 • Als je altijd meteen iets doet en daarna pas erover na kan denken
 • Als je je vaak verdrietig voelt
 • Als je iets naars hebt meegemaakt
 • Als je vaak ruzie hebt met je vader en/of moeder of met andere kinderen
 • Als je vaak buikpijn, hoofdpijn of andere pijn hebt
 • Als je het niet leuk vindt op school

 

 

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland