Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak

Over Tjimke

Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Vroeger had ik een rooskleurig beeld van het moederschap. Kinderen opvoeden, dat zou ik wel even doen. Toen ik eenmaal kinderen had, bleek dat vies tegen te vallen. Ik raakte gefrustreerd en liep vast. Tjimke heeft me op zeer vakkundige wijze geholpen om het beeld dat ik had van het moederschap en van mezelf als moeder, bij te stellen. Ik ben nu een relaxter mens en kijk met een mildere blik naar mezelf – ook op andere gebieden dan het moederschap. Tjimke luistert, analyseert, confronteert en vraagt door op hoog tempo, waardoor je in 45 minuten heel veel kunt bespreken. Ik heb gehuild en gelachen tijdens de sessies, en vooral heel veel geleerd."

Karin, 38 jaar

Over mij

Psycholoog-tjimke

Psycholoog van nature

Ik heet Tjimke de Vries, ik ben geboren in 1978 in Friesland. Ik ben de oudste van drie kinderen. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik zes was en ben verder opgegroeid in de Achterhoek. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik nieuwsgierig naar mensen. Naar wat hen beweegt, waarom ze doen wat ze doen, wat hun verhaal is. En hoe bijvoorbeeld twee mensen hetzelfde mee kunnen maken en daar totaal verschillend mee omgaan. Ik heb vanaf jonge leeftijd veel dingen bij anderen aangevoeld en altijd de neiging gehad om anderen bij te staan. 

Sinds 2016 ben ik moeder van een geweldige tweeling. Ik ben gelukkig gescheiden en co-ouder. Dat betekent dat de ene week volop in het teken staat van mijn werk en de ander week draait alles om mijn kinderen. Mijn twee passies in mijn leven, met liefde en toewijdng in balans.

De beste studiekeuze

Na het VWO heb ik een van de beste beslissingen uit mijn leven genomen door psychologie te gaan studeren. Ik heb altijd mensen willen helpen die lijden en zoeken en met de studie leer je de technieken om dit op een goede, professionele manier te doen. Ik heb zelf ook het nodige meegemaakt en ik kan vanuit persoonlijke ervaring meevoelen en begrip tonen Door mijn empathische natuur en mijn kleurrijke achtergrond ben ik snel in staat bij mijn cliënten tot de kern door te dringen. In de psychologie ben je nooit uitgeleerd (dat is het mooie) en volg nog steeds cursussen en supervisie om mezelf te blijven ontwikkelen.

 

Op mijn plek met mijn eigen praktijk.

Vanaf 2007 ben ik als psycholoog werkzaam geweest bij een grote landelijke zorgverlener. Hier heb geleerd te werken in de praktijk. Niet alleen boekenkennis, maar praktijkkennis. Ik vind het een eer om mensen bij te staan in hun pijnlijke momenten. Ik leer er zelf nog iedere dag van. De gedegen opleiding die ik heb gehad- en nog steeds volg, zorgt ervoor dat ik ook de wetenschap kan gebruiken om deze problemen op te lossen.
In 2009 ben ik voor mezelf begonnen waarna ik mijn eigen praktijk in Den Haag opende. Sinds enkele jaren is de praktijk verhuisd naar Bergschenhoek in de gemeente Lansingerland, mijn hoofdvestiging. Verder ben ik  2 dagen per week werkzaam in Den Haag en 1 dag in Hoek van Holland. 

Hoe ik werk: zorgzaam en begripvol

Ik doe dit werk omdat het mij mateloos interesseert. Elk verhaal is interessant en elke behandeling is bijzonder. Mijn cliënten gaan me aan het hart. In de behandeling blijf ik dichtbij je staan en steun je in je weg naar herstel. In mijn werk gaat het mij uiteindelijk om het moment dat iemand zichzelf hervindt, in beweging komt en weer gaat stralen. Ik wil dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij en ik wil iemand zoveel mogelijk begrijpen. Je moet je gekend voelen.

Ik hou van de uitdaging om samen met mijn cliënten het leven met pijn en moeilijkheden weer leefbaar te maken. En positieve doelen te bereiken. Ik ga er vanuit dat iedereen het in zich heeft om gelukkig te worden. Ik werk op basis van een paar uitgangspunten: Het begint allemaal met luisteren. Ik luister actief en met compassie door veel vragen te stellen. Ik ben direct en transparant, ik noem het beestje bij de naam en geloof dat als je zaken samen in het licht zet en er naar durft te kijken, je aan veranderen toekomt. 

Vervolgens werk ik met inzicht, handvatten, aandacht, zonder gedoe en met humor -soms is het goed om op lichte toon naar jezelf te kijken. Hoe zwaar je gemoed ook is en hoe ernstig de omstandigheden ook zijn.

En direct, deskundig en zonder poespas

In mijn behandeling ga je vooral aan de slag. We maken het niet zwaarder en ook niet ingewikkelder dan het is. Wat ik al zei: geen poespas. En ik denk dat ook mijn tijd in de hulpverlening me een behoorlijke beide-benen-op-de-grond mentaliteit heeft gegeven. Ik heb ook daar al keer op keer gezien hoe belangrijk het is om iets te kunnen doen. Dat geldt voor iedereen. Cliënten vinden het heel fijn om de mouwen op te stropen en aan het werk te gaan! Zo kom je zo snel mogelijk van je klachten af en bereiken we ons doel in jouw behandeling.

Je bent van harte welkom. Ik help je graag. Dus bel of mail me gerust. 

Drs Tjimke de Vries, psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGC, EMDR therapeut en K&J psycholoog NIP i.o.

KvK: 27348937

BTW nummer: NL001428733B87

Lidmaatschapnummer EMDR vereniging: 32822

Lidmaatschapnummer VGCT: 009699

Lidmaatschapnummer NIP: 208307
Lidmaatschapnummer NVPA : 103249
Lidmaatschapnummer NFG: 781137237,
Lidmaatschapnummer: RBCZ: 809881R

 

 

 

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland